Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Biavdelningen - Allt till Bina

Välkommen till Biavdelningen!

Här hittar ni allt inom biodling genom att navigera er i menyn till vänster! Är det något ni inte hittar, så tveka inte att hör av er till oss, så hjälper vi er.


Skälderhuskupan

Är den mest sålda kupan vi har och är namngiven efter orten som butiken ligger i, dvs Skälderhus. Den finns i formaten Lågnormal, Svea, Halv-LS samt LS. Kupan är gjord i trä och tillverkas här på fabriken.

Lådorna är invändigt tillverkade av fuktfast limmad plywood, samt utvändigt oljehärdad masonite. Takets profil är av trä med en vit plåt.

Det finns olika bottnar att välja mellan. En vanlig tät botten, varroabotten med nät och en plåtbricka eller nätbotten. Nätbotten är en högre botten som är framtagen och används av Lennart Nilsson i Kristianstad som bl.a. är känd för sina fantastiska övervintringsresultat.


Flexikupan

Är vår andra kupa som är gjord av polystyrene, en sorts hård frigolit. Den finns i formaten Lågnormal och Halv-LS. Taket är gjort så att man kan ha det som en tillfällig botten, då det är upphöjningar på taket. Bottnen är en nätbotten med en bricka som man kan dra ut eller ta bort på vinter för att får bättre ventilation.


När man har kupan är det så småningom dags för slungning. Då är en bra slungare ett måste! En bra slungare är olika för många beroende på hur många samhällen man har.

Vi har slungare som är handdrivna, motordrivna, halvautomatiska samt helautomatiska. Ta gärna en titt på dessa under fliken ”Slungare”.


Detta är bara ett urval av de vanligaste sakerna en biodlare behöver. Det finns mycket mer att se när ni navigerar runt på hemsidan! Vi ses vid flustret!