Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Ljusavdelning - Allt för Ljustillverkning

Välkommen till Ljusavdelningen!

Här hittar du allt för ljustillverkning genom att navigera dig i menyn till vänster, och är det något du inte hittar så tveka inte utan hör av dig till oss, så hjälper vi dig.


Stöpa Ljus

Vore det inte trevligt att bjuda hem släkten eller vännerna och stöpa ljus i alla möjliga färger så att man kan ha röda ljus till julen eller gula ljus till påsken eller varför inte orangaljus till allahelgon.

Detta är bara ett litet urval av färger, vi har vi har totalt 23 olika färger. Givetvis har vi även alla redskap för att det ska kunna genomföras så som ATE- Ljusmassa, ljusstöpningsaggregat, vekar m.m.


Gjuta Ljus

För att gjuta ljus behövs gjutmassa och vår heter G-BE Gjutmassa man kan också använda kristallmassa eller effektvax.

Vi har väldigt många olika former för att gjuta ljus i t.ex. Kvadrat, kon, ägg, rombkon, spiralkula, stjärnformad kon, klot m.m. se fliken ”gjutaljus” för alla former.

Något som man bör använda är släppspray eller släppmedel för att ljusen ska släppa från formen lättare. Ljusen kan man sedan dekorera med Vaxfolier i en massa olika färger. Det finns även ljuspennor i tio olika färger samt dekorationsband i 14 olika färger för att använda som dekoration.


Gelé Ljus

Göra geléljus är väldigt roligt man kan göra ljus som ser väldigt levande ut. För att smälta gelémassa så ska man göra det i ett vattenbad som är väl rengjort, för att underlätta kan man använda en smältkanna. Smältkannan är dubbelmantlad så man har vatten i kannan

Tänk på att använda geléljusveke som du fäster i vekhållaren med hjälp av en tång. För att underlätta och få vekhållaren på plats i mitten av botten så ta lite varm gelémassa så det fastnar i botten. För att hålla veken sträckt och rak så kan man använda en veknål som man för igenom veken och som villar på glasets ovankant.

För att dekorera glaset så kan man använda t.ex. sand & sten det hittar du under fliken geléljus. Börja med att lägga detta i botten och sen dekorera med olika figurer, är man skicklig på detta kan man göra så att det ser ut som den snöar med vår vita dekorationssand


Vax Ljus

Rulla ljus är något för barnen eller varför inte som aktivitet på dagis eller en skola.

Vi har färdiga förpackningar i olika storlekar på vaxkakorna samt att där är vekar med i förpackningarna.

Man kan dekorera dessa väldigt enkelt med hjälp av plastbi som man sätter fast på ljuset.


Tvål

För att göra tvål behöver man tvålmassa som säljs i 500gr förpackningar, det finns även en bok som är bra att titta i för att få lite idéer, för givetvis kan man såväl färga tvålen som att få den till att dofta lavendel eller varför inte färga tvålen röd och lägga till ”romance” doft.

För att det ska bli rätt former på ljus finns givetvis former vi har ett urval av former för att det ska bli så trevligt som möjligt i badrummet eller vart man nu väljer att ha tvålen. Vi har även färdiga honungstvål med olika dofter.