Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Ljusavdelning - Allt för Ljustillverkning

Välkommen till Ljusavdelningen!

Här hittar du allt för ljustillverkning genom att navigera dig i menyn till vänster, och är det något du inte hittar så tveka inte utan hör av dig till oss, så hjälper vi dig.


Stöpa Ljus

Vore det inte trevligt att bjuda hem släkten eller vännerna och stöpa ljus i alla möjliga färger så att man kan ha röda ljus till julen eller gula ljus till påsken.

Vi har vi har totalt 23 olika kulörer. Givetvis har vi även alla redskap för att göra färdiga ljus, så som ATE- Ljusmassa, ljusstöpningsaggregat, vekar m.m.


Gjuta Ljus

För att gjuta ljus behövs en gjutmassa och vår heter G-BE Gjutmassa man kan också använda kristallmassa, vegetabiliskt vax eller stearin.

Vi har många olika formar för att gjuta ljus i t.ex. Kvadrater, koner, ägg, rombkon, spiralkula, stjärnformade, klot m.m. se fliken ”ljusformar” för alla formar.

Man bör använda är släppspray för att ljusen ska släppa från formen lättare. Ljusen kan man sedan dekorera med Vaxfolier i en många olika kulörer och mönster. Det finns även ljuspennor i tio olika färger samt dekorationsband i 14 olika färger för att använda som dekoration.


Gelé Ljus

Att göra geléljus är väldigt roligt, man kan göra ljus som ser väldigt levande ut. Smält gelémassan i ett vattenbad, för att underlätta kan man använda en smältkanna.

Använd den speciella geléljusveken. För att underlätta och få vekhållaren på plats i mitten av botten kan man droppa lite varm gelémassa så det fastnar i botten. För att hålla veken sträckt och rak så kan man använda en veknål eller en vekcentrerare som vilar på glasets ovankant.

För att dekorera glaset så kan man använda t.ex. sand eller sten det hittar du under fliken dekorationer.


Vax Ljus

Att rulla honungsdoftande ljus är något för barnen eller varför inte som aktivitet på dagis eller en skola.

Vi har färdiga förpackningar för att rulla ljusen.

Man kan dekorera ljusen enkelt med hjälp av vaxband, vaxfolier eller plastbi som man sätter fast på ljuset.

Våra vaxkakor finns i kulörerna gult, rött, blått och grönt.

Tvål

För att göra tvål behöver man tvålmassa som säljs i 1 kg:s förpackningar.

Du kan färga med våra 5 olika kulörer eller doftsätta tvålen med våra 7 olika dofter, vi har även flera trevliga formar som du kan gjuta tvålen i.

Vi har även många färdiga tvål med olika dofter, som du hittar under våra presentartiklar.